Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 10.10.2016.

11:00

Nestvaran preokret šampiona Trampa protiv Ronija

Engleski snukeraš Džad Tramp osvojio je evropski Masters u Bukureštu nestvarnim preokretom protiv legendarnog Ronija O’Salivena.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Nestvaran preokret šampiona Trampa protiv Ronija
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Tramp je savladao O’Salivena u finalu u Bukureštu rezultatom 9:8 u frejmovima, iako je gubio 6:8 u poslednjoj sesiji.

27-godišnji momak iz Bristola tada je pogodio nekoliko dalekih crvenih kugli, vezao tri frejma i došao do šeste titule u karijeri, prve u ovoj sezoni.

Partijama u polufinalima dvojica igrača koji igraju izuzetno brz i atraktivan snuker najavila su fantastično finale – Tramp je eliminisao prvog igrača sveta i aktuelnog svetskog šampiona Marka Selbija sa 6:2, dok je O’Saliven bio još ubedljiviji protiv Nila Robertsona – 6:0.

„Nisam baš mogao da verujem. Roni je verovatno jedini igrač koji vas stavlja pod pritisak i kada sedi u stolici“, rekao je Tramp.

Ono što su navijači očekivali, to su i dobili u finalu – ’Raketa’ je bila u prednosti tokom čitavog duela, ali je njegov, kako mnogi kažu, naslednik, držao priključak i furioznom završnicom stigao do trofeja.

„Bilo je obeshrabrujuće na 6:8, tada sam se suočio sa teškom plavom kuglom i rekao sam sebi da moram da pokušam. Od tada, u sledeća tri frejma nisam promašio. Prikazati takvu igru pod pritiskom, posebno protiv Ronija je nešto što će mi dobro doći u nastavku sezone“, dodao je Džad koji je u finalu odigrao svoj 400. brejk od 100 i više poena.

Njegov rival svestan je da je bio lošiji u važnim trenucima.

„Sve čestitke Trampu, zaslužio je da osvoji ovaj turnir. Definitivno je igrao bolji snuker“, naveo je O’Saliven.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve