Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 17.08.2016.

23:22

Roni nastupa na Otvorenom prvenstvu Engleske

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven igraće na Otvorenom prvenstvu Engleske u Mančesteru u oktobru, saopštili su organizatori.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Roni nastupa na Otvorenom prvenstvu Engleske
Getty images

Turnir će se održati od 10. do 16. oktobra u Mančesteru, a izmedju ostalih nastupiće još Džon Higins, Nil Robertson i Šon Marfi.

Turnir na Otvorenom prvenstvu Engleske jedan je iz serije turnira Matičnih zemalja (Home Nations series). Turniri iz te serije igraće se u Engleskoj (oktobar), Irskoj (novembar), Škotskoj (decembar) i Velsu (februar).

Pobednik svakog turnira dobiće 70.000 funti, a igrač koji osvoji sva četiri turnira iz serije, dobiće bonus od milion funti.

O'Saliven će igrati i na drugom turniru iz te serije, na Otvorenom prvenstvu Irske u Belfastu, od 14. do 20 novembra.

Petostruki svetski prvak O'Saliven je smanjio broj turnira na kojima učestvuje i uglavnom igra egzibicije sa legendama snukera.

On će u septembru učestvovati na Mastersu u Šangaju, a prijavio se i za učešće na Evropskom šampionatu u Rumuniji i Medjunarodnom šampionatu u Kini u oktobru.

O'Saliven je prošlu sezonu počeo tek u decembru, kada je izgubio od Stjuarta Karingtona u kvalifikacijama za Masters Nemačke. U januaru je osvojio svoj peti Masters, pobedom protiv Berija Hokinsa od 10:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve