Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 24.11.2014.

15:54

O'Saliven žudi da opet osvoji Jork

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven želi da popravi rezultat na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva i peti put osvoji ovaj turnir.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

O'Saliven je poslednji put trijumfovao u Jorku pre sedam godina, kada je u finalu pobedio Stivena Megvajera sa 10:2.

"Čudno je. Ovo je godinama bio turnir na kome sam osvojio najviše trofeja, iako sam osvajao i Masters i SP. U poslednje vreme, dobro mi ide u ta dva takmičenja, ali ne i na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva", rekao je O'Saliven.

On je prvi trofej u karijeri osvojio upravo na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva kada je imao 17 godina.

"Taj turnir je poseban za mene, pošto je jedan od najvrednijih u snukeru, ali i jer je tu počeo moj uspeh. To je prvi veliki turnir koji sam osvojio, a to nikada ne zaboravite. Osvojio sam ga sa 17 godina i to je bilo neverovatno iskustvo", rekao je 38-godišnji snukeraš.

"Prošlo je sedam godina otkako sam poslednji put osvojio taj turnir, sada imam pet titula svetskog šampiona i pet na Mastersu i ispada da zaostajem na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva. Poslednjih godina nisam postigao onoliko koliko sam želeo i to bih želeo da ispravim", dodao je O'Saliven.

Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva održaće se od 25. novembra do 7. decembra u Barbikan centru u Jorku, a O'Saliven će u prvom kolu igrati protiv Danijela Velsa.

"Želeo bih da osvojim petu titulu u Jorku, pre nego što završim karijeru. Volim Jork, tamo mogu da trčim i da uživam. Sve do finala mečevi će se igrati na 11 frejmova i to je pomalo lutrija. Do sada je bilo na 17 frejmova i imao sam veće šanse, pošto duži mečevi odgovaraju jačim igračima. Daću sve od sebe", rekao je O'Saliven.

Bivši svetski prvak Nil Robertson braniće titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve