Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 17.05.2023.

11:45

Haos na Điru: Koronavirus "pokosio" bicikliste

Još petorica biciklista povlače se sa trke Điro d'italija, nakon što su bili pozitivni na korona virus, objavili su danas njihovi timovi.

Izvor: SN

Autor: SN

Haos na Điru: Koronavirus
Foto: Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Današnju 11. etapu Đira neće početi vozači belgijskog Kvik-Stepa Jan Hirt, Josef Černji, Luis Vervake i Mateo Kataneo, kao i vozač AG2R Sitroena Andrea Vendrame.

Prethodno se u nedelju uveče zbog pozitivnog testa povukao do tada vodeći u generalnom plasmanu Belgijanac Remko Evenepul iz Kvik-Stepa.

"Nastavićemo da pratimo i sprovodimo naš protokol testiranja za tri preostala vozača i članove stručnog štaba", navodi se u saopštenju Kvik-Stepa.

Najbolji plasman od preostala tri vozača Kvik-Stepa ima Belgijanac Ilan Van Vilder, koji se nalazi na 19. mestu sa 12 minuta i sedam sekundi zaostatka za vodećim Britancem Gerajntom Tomasom (Ineos).

Od početka Đira ukupno je 14 vozača bilo pozitivno na korona virus. Još nekoliko biciklista je odustalo zbog zdravstvenih problema, ali se priroda njihove bolesti ne zna.

Posle ukidanja zdravstvenog protokola, koji je poslednjih godina bio na snazi, nijedan propis ne obavezuje timove da isključe vozače pozitivne na korona virus.

Ipak, većina timova koristi princip predostrožnosti, zbog neizvesnosti u vezi zdravstvenih posledica povezanih sa ekstremnim naporima tokom takmičenja.

Posle iznenađujućeg povlačenja Evenepula, organizatori Đira najavili su pojačanje sanitarnih mera, uz obavezu nošenja maski u svim zonama.

Na Điru je danas na programu 11. etapa od Kamajorea do Tortone, u dužini od 219 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve