Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 12.10.2022.

15:30

Tomas nagovestio kraj karijere

Britanski biciklista Gerejnt Tomas nagovestio je danas da bi po isteku ugovora 2023. godine mogao da završi karijeru.

Izvor: SN

Autor: SN

Tomas nagovestio kraj karijere
EPA-EFE/YOAN VALAT

Tomas je rekao i da bi naredne godine mogao da propusti i Tur d'Frans, preneo je Jurosport.

Tomas je u čuvenoj trci u Francuskoj pobedio 2018. godine, a godinu dana kasnije zauzeo je drugo mesto. Ove godine 36-godišnji biciklista bio je treći iza Jonasa Vingegarda i Tadeja Pogačara.

On je rekao da bi u poslednjoj godini ugovora sa ekipom Ineos Grenadirs, koja bi mogla da bude poslednja u njegovoj karijeri, mogao da se koncentriše na điro d'Italija i druge trke.

"Moramo da sednemo i vidimo šta želim da uradim, ovo bi mogla da bude i moja poslednja godina. Želim da izvučem najbolje iz nje. Ne znam ni da li ću voziti Tur, možda điro. Sve je u vazduhu. Ne bi mi smetalo da radim nešto drugo. Ova godina bila je osvažavajuća, učestovovao sam u trkama u kojima do sada nisam ili samo jednom", rekao je Tomas.

Gerejnt, koji je osim trećeg mesta na Turu pobedio ove sezone i u trci u Švajcarskoj, rekao je da nema više ništa da dokazuje.

"Kada sam pobedio na Turu 2018. bilo je lepo vratiti se naredne godine i dokazati da dobar rezultat nije bilo slučajan. Sada mislim da nemam šta da dokažem. Uvek imate dodatni motiv da pokažete da to i dalje možete. Glavna stvar je da nastavim da uživam u trkanju i radim svoje. Možete videti taj napredak u većini godina", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve