Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 13.07.2021.

08:25

Pogačar: Razumeo bih pitanja o dopingu

Slovenački biciklista Tadej Pogačar rekao je da bi razumeo pitanja o dopingu u slučaju da odbrani titulu na Tur d Fransu, ali je naveo da ne koristi prečice.

Izvor: B92

Autor:B92

Pogačar: Razumeo bih pitanja o dopingu
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Pogačar je vodeći u generalnom plasmanu Tur d Fransa sa pet minuta i 18 sekundi prednosti nad Kolumbijcem Rigobertom Uranom, šest etapa pre kraja.

"Ja sam dobro dete sa dobrim obrazovanjem, nisam od onih koji koriste prečice. Ta (doping pitanja) su neprijatna pitanja pošto je istorija ovog sporta loša i ja razumem ta pitanja. Ništa nisam pripremio za takvu vrstu pitanja. Ja samo volim da vozim svoj bicikl i šta dođe s tim - dođe, pozabaviću se time", rekao je Pogačar, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Nijedan lider trke koji je imao prednost od više od dva minuta uoči početka poslednje nedelje takmičenja nije izgubio vođstvo još od 2000. godine.

Jedini izuzetak bio je Danac Mihael Rasmusen koga je 2007. godine otpustila njegova ekipa i izbačen je sa Tur d Fransa pošto je lagao o tome gde je trenirao.

Pogačar je rekao da ne očekuje laku poslednju nedelju na Turu.

"Najteža je 17. etapa, ali bi čak i na sutrašnjoj 16. nešto moglo da se dogodi, kao i u 18. etapi. Ako imaš loš dan, svašta može da se dogodi"
, rekao je 22-godišnji slovenački biciklista.

U ponedeljak je na Tur d Fransu bio dan odmora, a 16. etapa dužine 169 kilometara vozi se u utorak, od Pas de la Kase do Sen Godena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve