Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 15.03.2021.

11:55

Biciklistički savez Srbije dobio novog predsednika

Višestruki državni prvak Radomir Pavlović izabran je za novog predsednika Biciklističkog saveza Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Biciklistički savez Srbije dobio novog predsednika
Photo: Race Belgrade Banjaluka

Kako se navodi u saopštenju Saveza, Pavlović je na izborima dobio 22 glasa i obavljaće funkciju predsednika u naredne četiri godine.

"Program Biciklističkog saveza Srbije u narednom periodu biće usmeren na razvoj kvalitetnog biciklizma, rad sa mladima, vraćanje kulta reprezentacije, pomoć klubovima i kvalitetan rad na bazi biciklista“ rekao je Pavlović i dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu, povratak Srbije na Olimpijske igre i kvalitetna organizacija takmičenja za kup Srbije.

"Želja mi je da se treneri u klubovima dodatno edukuju i da sistem rada bude po uzoru na evropske i svetske standarde“, naglasio je prilikom izbora na odgovornu funkciju.

Pavlović je višestruki prvak Jugoslavije u biciklizmu i komentator Eurosporta za područje bivše Jugoslavije.

Bio je trener nacionalne reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama Rio 2016, Evropskim igrama Baku 2015, Olimpijskim igrama mladih Kina-Nandžing 2014, vođa reprezentacije Srbije na zimskoj univerzijadi Harbin-Kina 2009. godine, a kao trener ostvario je uspehe i na drugim značajnim evropskim i svetskim takmičenjima.

Osim izbora predsednika, na redovnoj sednici konstituisan je i novi Upravni odbor Biciklističkog saveza Srbije koji čine Radomir Pavlović, Dušan Gojić, Rajko Čubrić, Aleksandar Marić, Strahinja Šveljo, Marko Sudarić, Dejan Vidaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve