Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 19.09.2020.

19:30

"Čudo, senzacija, šok, kolaps" – Slovenci na naslovnim stranama svetskih medija

Pretposlednja etapa Tur d'Fransa donela nam je nezapamćeno uzbuđenje jer je mladi Tadej Pogačar uspeo da nadoknadi veliki zaostatak u odnosu na Primoža Rogliča.

Izvor: PT

Autor: PT

EPA-EFE/Marco Bertorello / Pool

U borbi dva sunarodnika na kraju je slavio mlađi, 22-godišnji Pogačar, koji je odvezao neverovatan hronometar došavši na cilj sa skoro dva minuta prednosti u odnosu na Roglu.

To mu je bilo dovoljno da preuzme vođstvo u generalnom plasmanu i pred poslednju etapu, na kojoj neće biti napada na ukupan poredak, ima 59 sekundi bolje vreme od starijeg sunarodnika.

Pogačar i Roglič nalaze se na naslovnim stranama svih svetskih medija, pogotovo evropskih gde je biciklizam veoma popularan sport.

Francuski L'Ekip piše o "čudesnom Pogačaru", španska Marka navodi da je Pogačar vozio kao "oluja" i da je oduvao Rogliča na hronometru.

Britanski "BBC" piše o "zapanjujućoj" vožnji na hronometru, švajcarski Blik o "kolapsu Rogliča", a nemački Špigel o "senzacionalnom" Pogačaru.

Više o pobedi Tadeja Pogačara pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve