Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 05.08.2020.

22:30

Horor scena u Poljskoj – biciklista teško povređen posle strahovitog pada

Prvu etapu ovogodišnje Trke kroz Poljsku obeležio strahovit sudar u finišu trke, posle kojeg je nekoliko biciklista hospitalizovano sa teškim povredama.

Izvor: PT

Autor: PT

Default images

Incident se dogodio neposredno ispred cilja u borbi za pobedu u etapi u Katovicama.

Holandski biciklista Fabio Jakobsen teško je povređen jer se pri brzini od 80 kilometara na čas zakucao u zaštitnu ogradu posle "duela" sa sunarodnikom Dilanom Grunevegenom.

Njih dvojica su "remplovali", što je uobičajena situacija u pokušaju da se u biciklizmu zauzme što bolja pozicija, ali je Grunevegen preterao i teško povredio kolegu, koji je udario i u fotografa pored staze.

"Naš vozač Fabio Jakobsen je hospitalizovan posle sudara", objavio je njegov tim i dodao da se mole za njega jer je prebačen u kritičnom stanju.

Iz organizacije su nagovestili da će stariji Holanđanin biti sankcionisan.

"Mi se ne ponašamo tako. Razgovarao sam sa sudijama, Grenevegen će sigurno biti diskvalifikovan i videćemo da li će se završiti na tome", kazao je Česlav Lang, organizator trke.

"Bila je to nefer borba, jedan vozač je teško povređen, još dvojica lakše, kao i jedan sudija. Ostali vozači su dobro."

Incident se dogodio samo 12 meseci pošto je 22-godišnji belgijski sprinter Bjorg Lambreht izgubio život, nakon što je na Trci kroz Poljsku pao i udario u betonsku konstrukciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve