Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 15.04.2020.

17:48

Frum: Tur d'Frans je cilj je broj jedan za ovu godinu

Biciklista Kris Frum rekao je da će mu Tur d'Frans biti prioritet broj jedan ove godine, ali da se nada da će se takmičiti ili na Điro d'Italiji ili na Vuelti.

Izvor: PT

Autor: PT

Frum: Tur d'Frans je cilj je broj jedan za ovu godinu
(Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Ranije u toku dana je potvrđeno da će se Tur d'Frans ove godine, zbog pandemije korona virusa, održati od 29. avgusta do 20. septembra umesto od 27. juna do 19.

"Gledajući datume koje je odredila Medjunarodna biciklistička unija, Tur d'Frans je moj cilj broj jedan. Nadam se da ću učestvovati i na Svetskom prvenstvu, pod uslovom da se termini ne podudare sa Turom", rekao je Frum, preneli su britanski mediji.

Novi termin Tur d'Fransa znači da će se najprestižnija trka na svetu završiti istog dana za kad je zakazan početak Svetskog prvenstva.

Nakon tih takmičenja održaće se Diro d'Italija i španska Vuelta.

"U zavisnosti od datuma, voleo bih da učestvujem ili na Vuelti ili na Djiru... Naravno, ako se situacija sa korona virusom bude odvijala u pravom smeru", rekao je Frum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve