Điro d'Italija održava se na jesen

Predsednik Međunarodne biciklističke unije (UCI) David Lapartjen rekao je da se nada da će se trke koje su odložene ipak održati kasnije ove godine, na jesen.

MSIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Zbog pandemije koronavirusa ove nedelje odložene su trke Pariz – Rube, Lijež – Bastonj – Lijež, Amstel gold, kao i Fleš Valon.

Sve trke su bile planirane za april.

Biciklistička sezona je zbog pandemije koronavirusa već poremećena, pošto su do sada otkazane i Trka oko Flandrije, kao i Milan - San Remo, kao i legendarna trka Điro d'Italija, koja je trebalo da počne 9. maja.

"U narednim danima i nedeljama ćemo raditi na promeni kalendara, u zavisnosti od epidemije. Prva mogućnost je da neke trke prebacimo na jesenje termine. Zbog toga imamo mogućnost da pomerimo završetak sezone za dve nedelje, na 31. oktobar", rekao je Lapartjen.

On je dodao da se konsultuje sa organizatorima u Italiji kako bi se Điro "najverovatnije održao na jesen".

Istakao je da Điro neće startovati kako je planirano iz Mađarske i da bi ruta mogla da bude promenjena i skraćena. Trka je trebalo prvi put da poseti Mađarsku, a prva etapa počela bi u Budimpešti na Trgu Heroja.

"Điro je prioritet i imamo veliku nadu da će se održati. Što se tiče Tur d'Fransa, za sad se ništa ne menja", rekao je Lapartjen.