Trka kroz Srbiju: Bobo slavio, Salvador siguran na čelu

Italijan Rikardo Bobo iz tima Mito sajkling pobednik je kružne poluetape koja je vožena u Mionici, dugoj 95 kilometara.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju
Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju

On je u poslednjim metrima trke odsprintao člana mađarske Panone Danijela Moriča, te klupskog kolegu Stefana Gandina koji se popeo na najniže mesto pobedničkog postolja.

Lider u generalnom plasmanu pred poslednju etapu ipak je ostao Italijan Enrko Salvador koji je stigao u galvnoj grupi iako je imao problema tokom trke.

On je i vlasnik crvene majice za najboljeg sprintera, koju će pokušati da napadne Bobo jer je tik iza svog zemljaka.

Odličan dan imao je član ukrajinskog Fereija, Banjalučanin Dušan Kalaba, koji je posle drugog mesta na poluetapi na Zlatiboru, sačuvao snagu i za drugi do etape, pa je završio na petom mjestu.

Veliku šansu imao je reprezentativac Srbije Stefan Stefanović, ali mu je ponestalo snage u poslednjem krugu. On je sa još dvojicom momaka bio u begu sedamdesetak kilometara, ali je grupa uspela da ih uhvati.

Razloga za zadovoljstvo ima i Moren Vermulen, koji je uspeo da sačuva i plavu i belu majicu, a iako je drugi u generalnom plasmanu sa 15 sekundi zaostatka iza Salvadora, nije preveliki optimista da može napasti žutu majicu. Prioritet mu je, kaže, da sačuva ove koje ima.

Biciklisti u petak u 13 časova kreću iz Mionice, a posle 155 kilometara stići će na cilj u Požarevac gde će biti dodeljena priznanja i svečano biti spuštena zavesa na 59. izdanje trke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.