Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 20.03.2019.

09:40

Roglič osvojio 54. izdanje Tireno-Adrijatika

Primož Roglič, biciklista Jumbo-Visma ekipe, pobedio je u generalnom plasmanu prestižne trke Tireno-Adrijatiko.

Izvor: PT

Autor: PT

Roglič osvojio 54. izdanje Tireno-Adrijatika
Photo by Chris Graythen/Getty Images

Biciklista iz Slovenije nastavio je sa odličnom formom, a na 54. izdanju trke od Tirenskog do Jadranskog mora slavio je ispred Britanca Adama Jejtsa.

Roglič, nekadašnji ski skakač, pobedio je u ukupnom poretku posle velike drame, pošto je na kraju imao samo sekundu bolje vreme od vozača Mičelton-Skota.

Podijum trke kompletirao je Jakob Fuglsang sa trideset sekundi zaostatka, dok prvih deset čine još Tom Dumulan, Tibo Pino, Žulijen Alafilip, Vot Pols, Sajmon Klark, Sam Omen i Rui Košta.

Nekoliko dana pre kraja ove završena je još jedna prestižna jednonedeljna trka Pariz-Nica. U trci kroz Francusku pobednik generalnog plasman bio je talentovani Egan Bernal iz Kolumbije, koji je slavio ispred sunarodnika Naira Kintane i Poljaka Mihala Kvjatkovskog.

Sezona u biciklizmu ulazi u najzanimljiviji deo sezone, pošto su krajem marta i u aprilu najveći jednodnevni klasici (Milan-San Remo, Flandrija, Pariz-Rube, zlatna Amstelova trka, Valonska strela i Lijež-Baston-Lijež).

Pored jednodvevnih klasika voziće se i jednonedeljne trke poput Vuelta Katalunja i Trka kroz Baskiju, dok je početkom maja na programu prvi Grand tur u sezoni Điro d'Italija.

Pročitajte još:
* Tanka je nit između ski skakača i bicikliste

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve