Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 12.12.2018.

18:45

Kompanija "Skaj" napušta biciklistički tim 2019.

Kompanija "Skaj" napustiće na kraju naredne godine biciklističku ekipu sa istim imenom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kompanija
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Ekipa će do kraja sledeće godine nastupati pod imenom "Skaj", a od 2020. godine pod novim imenom, naravno ako obezbedi novog sponzora.

Biciklisti "Skaja" su pod tim imenom ostvarili čak 332 pobede, uključujući i osam velikih trka, 52 etapne pobede i 25 jednodnevnih trka.

Izvršni direktor "Skaj grupe" Džeremi Derok rekao je da je ponosan na ostvarene rezultate u više od jedne decenije u bicklizmu.

"Kraj 2019. godine je pravo vreme da krenemo dalje i otvorimo novo poglavlje priče Skaja i okrenemo se drugačijim inicijativama", naveo je on.

Odluka televizije "Skaj" da izađe iz biciklizma doneta je pošto kompanija počinje novu fazu u svom razvoju, navodi se u saopštenju.

Četvorostruki pobednik Tur d' Fransa Kris Frum je rekao da će ljudi iz tima učiniti sve da prežive i ovu krizu s ciljem da nastave sa uspešnim rezultatima.

"Ne mogu da predvidim budućnost, ali ovo je zaista poseban tim. Šlaniramo da svi budemo na okupu i u 2020. Učinićemo sve da se to dogodi, u drugim bojama i sa novim sponzorom, ali sa istim vrednostima, fokusom i željom za pobedom", rekao je biciklistički šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve