Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 23.07.2018.

10:53

Timski kolega lidera Tura izbačen sa trke zbog udaranja rivala

Italijanski biciklsita Đani Moskon izbačen je sa Tur d'Fransa zbog udaranja protivnika tokom 15. etape prestižne trke.

Izvor: AK

Autor: AK

Timski kolega lidera Tura izbačen sa trke zbog udaranja rivala
Foto: Getty images

Moskon, inače vozač "Tima Skaj" čiji su članovi lider Tura Džeran Tomas i četvorostruki šampion Kris Frum, udario je Francuza Elija Gesbera pesnicom.

Na snimku se jasno vidi kako 24-godišnji Maskon zamahuje desnom rukom i udara Gesbera u glavu na startu 15. etape u nedelju.

Ovo nije prvi incident koji je Moskon izazvao na profesionalnim trkama. Prošle godine je na Trci kroz Romandiju (Švajcarska) na rasističkoj osnovi Francuza Kevina Reza, dok je iste godine diskvalifikovan sa na Svetskog drumskog prvenstva jer se držao za timski automobil tokom trke.

"Podržavamo odluku da se Moskon diskvalifikuje sa trke. Đani je razočaran svojim ponašanjem, zna da nas je razočarao i ostavio tim na cedilu. Nakon Tura ćemo razgovarati da li ćemo pokrenuti dodatne akcije. Želim da se iskreno izvinim Eliju Gesberu zbog neprihvatljivog incidenta", rekao je direktor Tima Skaj Dejv Breilsford.

Nema sumnje da će ovaj incident dodatno uticati na završnicu Tura, pre svega na Tim Skaj i njegove zvezde Tomasa i Fruma, koji se nalaze na prva dva mesta posle 15 etapa.

Skaj je još pre početka prestižne trke bio na meti kritika javnosti zbog učešća Fruma, koji je osumnjičen za doping prethodnih godina, pa je tako Tomas izviždan u nedelju.

U ponedeljak na Turu slobodan dan za vozače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve