Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 14.07.2018.

19:16

Tur: Druga etapna pobeda za Grenevegena u nizu

Dilan Grenevegen osvojio je osmu etapu Tur d'Fransa, što mu je druga uzastopna pobeda na prestižnoj trci.

Izvor: AK

Autor: AK

Tur: Druga etapna pobeda za Grenevegena u nizu
Foto: Getty images

Holanđanin je do nove etapne pobede stigao moćnim sprintom u ciljnoj ravnini u Amijenu ispred Andrea Grajpela i Fernanda Gavirije, pa sva trojica imaju po dve etapne pobede.

Grajpel i Gavirija su kasnije kažnjena zbog međusobnih sudara. To je dovela Petera Sagana i Džona Degenkolba do podijuma.

Žutu majicu lidera ukupnog poretka Tura zadržao je Greg van Avermet, ali samo sedam sekundi iza njega je Žeran Tomas.

Četvorostruki šampion trke Kris Frum je 12. u poretku sa 66 sekundi iza Van Avermeta. Bila je ovo poslednja sprinterska etapa do 13, u međuvremenu su na programu tri izazovna dana na Alpima.

Sprinterima ostaju još tri etape, uključujući poslednji dan na Šanselizeu, gde će Grenevegen pokušati da ponovi uspeh iz prošle godine.

U nedelju je na programu deveta etapa sa 15 sektora po kaldrmi ukupne dužine 22 kilometra, uključujući i jedan deo se legendarne jednodnevne trke Pariz-Rube, a etapa se i završava u Rubeu.

Ova etapa je kao stvorena za specijaliste jednodnevnih klasika u pelotonu. Nema najtežih sektora iz pomenutog klasika Pariz-Rube, ali će biti nekoliko vrlo izazovnih delova.

Favoriti Tura će se pre svega oslanjati na svoje timove kako ne bi izgubili dragoceno vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve