Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 09.07.2018.

18:28

Tur: Sagan odmarao noge, Van Avermet mu skinuo žutu majicu

Tur d'Frans ima novog lidera posle treće etape, timskog hronometra na 35,5 kilometara u Šoleu.

Izvor: AK

Autor: AK

Tur: Sagan odmarao noge, Van Avermet mu skinuo žutu majicu
Foto: Getty images

Novi lider Tura je olimpijski šampion sa druma Greg Van Avermet, posle trijumfa ekipe BMC Racing sa vremenom četiri sekunde ispred ekipe Team Skay.

Tako je Belgijanac preuzeo žutu majicu od Petera Sagana, koji je preskočio ovu etapu kako bi odmorio noge, svestan da njegov tim Bora-Hansgrohe nema šanse, što je pokazalo 50 sekundi zaostatka.

Treći u ovoj etapi bio je tim Quick-Step Floors sa sedam sekundi zaostatka.

U generalnom poretku Van Avermet ima isto vreme kao Tidžej van Garderen, a iza njih su Žeran Tomas sa tri sekunde zaostatka, Filip Žilber sa pet i Bob Džangels sa sedam.

Od favorita za trijumf na Turu trenutno je najbolje plasiran Holanđanin Tom Domulin na sedmoj poziciji sa 11 sekundi zaostatka, a 40 ispred aktuelnog šampion Krisa Fruma.

Sledeća etapa na programu je u utorak u dužini od 195 kilometara od La Baula do Serzoa, a kao stvorena je za sprintere, pa se očekuje reakcija Marka Kavendiša posle lošeg starta Tura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve