Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 07.07.2018.

16:11

Gavirija slavio na otvaranju Tura, Frum "preživeo" pad

Kolumbijski biciklista Fernando Gavirija pobedio je na prvoj etapi Trke kroz Francusku. On je tek drugi Kolumbijac koji je obukao žutu majicu na Tru.

Izvor: AK

Autor: AK

Gavirija slavio na otvaranju Tura, Frum
Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Gavirija je stazu od Noarmutijea do Fontenaja dugu 201 kilometar prešao za četiri sata, 23 minuta i 32 sekunde.

On je pobedio u sprintu u finišu ispred Petera Sagana i Marsela Kitela, a u prvih deset bili su još Aleksandar Kristof, Kristof Laport, Dilan Grenevagen, Majkl Metjuz, Džon Degenkolb, Jakob Fuglsang i Rafal Majka.

Prvu etapu obeležio je i kontroverzni šampion Kris Frum koji je doživeo udes tokom trke, ali je uspeo da stigne do cilja, sa 50 sekundi zaostatka za pobednikom.

"Dobro sam, bilo je dosta padova, znali smo da će prvih nekoliko dana biti nezgodno, ali to je sastavni deo biciklizma. Bili smo na čelu glavne grupe, pa nismo mogli mnogo toga da uradimo, bilo je haotično sa sprinterima ispred. Srećan sam što se nisam povredio, ima još mnogo da se trkamo do Pariza. Proveriću sve sa lekarima, ali dobro se osećam", rekao je Frum.

Podbacili su Mark Kavendiš i Nairo Kintana, koji je stigao više od minut nakon Gavirije.

Druga etapa Tur d'Fransa voziće se u nedelju od Mujlerona do La Rošea i duga je 182,5 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve