Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 30.03.2018.

19:19

Armstrong otkazao "učešće" na Trci kroz Flandriju

Lens Armstrong, legendarni američki biciklista, neće se pojaviti na drugom velikom klasiku sezone – Trci kroz Flandriju.

Izvor: PT

Autor: PT

Armstrong otkazao
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Armstrong, takođe jedan od najvećih prevaranata u istoriji sporta, trebalo je da bude počasni gost na ovoj legendarnog jednodnvenoj trci, ali je zbog privatnih razloga morao da ostane u SAD.

"Radovao sam se putovanju u Belgiju i učešću na Trci kroz Flandriju. Ali, privatni razlozi sprečili su me da dođem i nadam se da će te svi imati odličan dan u nedelju", napisao je Armstrong na društvenoj mreži "Facebook".

Inače, Armstrong je sedam puta osvojao Tutr d'Frans, međutim usled priznanja da je koristio doping, sve titule su mu oduzete. Lens je najprestižniju trku na svetu "osvajao" sedam godina zaredom (1999-2005).

U karijeri je vozio za tim Motorola, Kofidis, US Postal, Astanu i Rediošek.

Trka kroz Flandriju predstavlja jednu od najzanimljivijih i najstarijih jednodvenih klasika na svetu. Vozi se od Oudenara do Oudenara u dužini od 152 kilometra.

Prepoznatljivo za ovu trku su kratki strmi usponi koji su popločani kockom, što ih čini još težim.

Pobednika skoro svake godine odluče poslednji usponi Kruisberg i Oud Kvaremont. Prošlogodišnji pobednik je legendarni Filip Žilber, dok je Van Amermet morao da se zadovolji drugim mestom.

Glavni favoriti ove godine su Peter Sagan, Sep Vanmarke, Greg van Avermet, Niki Terpstra, Aleksandar Kristof, ali i Filip Žilber koji spada u klasu vozača koji bi mogli ponovo da iznenade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve