Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 29.03.2018.

14:19

Van Avermet: 'Flandrija' mi najviše leži, očekujem dobar rezultat

Olimpijski šampion iz Rio de Žaneira Greg van Avermet optimističan je pred drugi veliki klasik u sezoni – Trku kroz Flandriju.

Izvor: PT

Autor: PT

Van Avermet: 'Flandrija' mi najviše leži, očekujem dobar rezultat
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Biciklista BMC tima završio je na osmom mestu na trci "Dwars door Vlaanderen" koja je kao neka uvertira pred 'Flandriju'.

"Zadovoljan sam formom, osećam se prilično dobro", rekao je Avermet posle trke u Belgiji.

"Dwars door Vlaanderen" osvojio je biciklista Kvik-Step Florsa Iv Lamper, a olimpijski šampion kaže da mu "Tour des Flandres" najviše leži od svih trka.

"U nedelju bi trebalo da bude lakše zato što manji broj biciklista ima šansu za pobedu. To je trka koja mi leži najbolje i idem ka tome da dobro odvozim u nedelju", rekao je Van Avermet.

Trka kroz Flandriju predstavlja jednu od najzanimljivijih i najstarijih jednodvenih klasika na svetu. Vozi se od Oudenara do Oudenara u dužini od 152 kilometra.

Prepoznatljivo za ovu trku su kratki strmi usponi koji su popločani kockom, što ih čini još težim.

Pobednika skoro svake godine odluče poslednji usponi Kruisberg i Oud Kvaremont. Prošlogodišnji pobednik je legendarni Filip Žilber, dok je Van Amermet morao da se zadovolji drugim mestom.

Glavni favoriti ove godine su Peter Sagan, Sep Vanmarke, Greg van Avermet, Niki Terpstra, Aleksandar Kristof, ali i Filip Žilber koji spada u klasu vozača koji bi mogli ponovo da iznenade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve