Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 25.09.2017.

16:59

Peter Sagan treću godinu zaredom šampion sveta!

Slovak Peter Sagan postao je treću godinu zaredom šampion sveta u biciklizmu.

Izvor: PT

Autor: PT

Peter Sagan treću godinu zaredom šampion sveta!
Getty images

U nedelju je voženo Svetsko prvenstvo u biciklizmu za seniore a vozač Bora-hansgrohe tima uspeo je da u završnici odsprinta domaćeg takmičara.

Šampiona sveta vozio se u Norveškoj Bergenu, a staza je bila dugačka 276,5 kilometara i po profilu odgovarala je sprinterima.

U takvom rasporedu snaga Sagan je u uzbudljivoj završnici bio brži za dlaku od Aleksandera Kristofa, dok je treće mesto pripalo Australjiancu Majklu Metjusu.

Prvih deset kompletiralu su još Mateo Trentin (Italija), Ben Svift (V. Britanija), Greg Van Avermet (Belgija), Mikel Albasini (Švajcarska), Fernando Gavirija (Kolumbija), Aleksej Lutsenko (Kazahstan) i Žulijen Alafilip (Francuska).

Sagan je još jednom oduševio ljubetelje biciklizma, pošto po njegovim rečima nije bio 100 odsto spreman za trku. Međutim, šta mu se sve dešavalo tokom godine, ova pobeda dolazi kao neka vrsta pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve