Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 27.05.2017.

17:25

Điro: Odluka o pobedniku pada na hronometru

Francuz Tibo Pino trijumfovao je na 20. etapi Trke kroz Italiju, dok su Nairo Kintana i Vinčenco Nibali uspeli da uvećaju prednost u odnosu na Toma Dumulana.

Izvor: PT

Autor: PT

Điro: Odluka o pobedniku pada na hronometru
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Na poslednjoj brdskoj etapi stotog izdanja Đira d'Italije viđena je velika borba, a biciklista Franse d'Žua uspeo je da pobedi ispred Ilnura Zakarina i Vinčenca Nibalija.

Četvrti je bio Domeniko Pocovivo, dok je kao peti završio nosilac roze majice Nairo Kintana - međut prvih pet nije bilo vremenskih zaostataka.

Petnaest sekundi kasnije na cilj je stigla druga grupa u kojoj se nalazio jedan od glavnih kandidata za osvajanje čitave trke Tom Dumulan.

Etapa je sadržala dva teška uspona, biciklisti su prvo išli na Monte Grapu, a potom i na Fozu, koja se nalazila u završnici etape. Poslednjih 15 kilometara bilo je prilično ravno, a prednost u odnosu na Dumulana Kintana i ostali uspeli su da steknu upravo na Fozu.

U završnici pobednika je odlučivao sprint, a Tibo Pino je pokazao najveću eksplozivnost i došao do prvog trijumfa na Điro d'Italiji.

Generalni plasman doživeo je manje promene - Nairo Kintan je i dalje prvi sa 39 sekundi prednosti u odnosu na Nibalija, 43 ispred Pinoa, dok Tom Dumulan imao zaostatak od 53 sekunde.

Na poslednjoj etapi na programu je hronometar od Monce do Milana dužine 29,3 kilometara, gde će se odlučiti pobednik. Veliki favorit je Holanđanin, s obizirom da je jedan od najboljih hronometraša na svetu.

Biće veoma zanimljivo koliko će moći dobro da voze Kintana, Nibali i Pino, ali ukoliko Dumulan bude imao svoj dan, velika je prilika da ćemo ga gledati na najvišem postolju na kraju stotog izdanja Trke kroz Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

10 d

U fokusu

Vidi sve