Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 26.05.2017.

18:00

Điro: Dumulan izgubio roze majicu, Landa pobedio

Mikel Landa pobednik je 19. etape Trke kroz Italiju, dok je Tom Dumulan imao loš dan, što je iskoristio Nairo Kintana da preuzme roze majicu.

Izvor: PT

Autor: PT

Điro: Dumulan izgubio roze majicu, Landa pobedio
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Na brdskoj etapi od San Kandida do Pijankavala u dužini od 191 kilometar, Španac je konačno došao do pobede na stotom izdanju Đira d'Italija.

Posle dve druge pozicije na 18. i 16. etapi, kao i treće na 14., biciklista Skaj ekipe uspeo je da dođe do ukupno treće pobede na prvom Grand turu u sezoni, a prve na ovom izdanju.

Landa nalazio se u grupnom begu, a na poslednjem usponu etape uspeo je da se odvoji iz grupe i da trijumfuje ispred Portugalca Ruija Košte i Francuza Pjera Rolana.

Kada je reč o generalnom plasmanu, nosilac roze majice Tom Dumulan nije uspeo da izdrži jak tempo, pa je na cilj došao sa preko minut zaostatka za Kintanom i Nibalijem.

Na nekih osam kilometara do cilja vozač Bahrein Meride Franko Pelicoti izašao je na čelo grupe, postavio jak tempo i od tada Holanđanin nije uspeo da se vrati do glavne grupe.

Odličnu vožnju ponovo je pokazao Tibo Pino koji malo po malo smanjuje zaostatak, dok je dobar bio i Ilnur Zakarin. Njih dvojica su uspeli da smanje zaostatak, međutim lidersku poziciju preuzeo je Nairo Kintana koji ima 38 sekundi prednosti u odnosu na Dumulana, 43 sekundi ispred Nibalija i 53 u odnosu na biciklistu Franse d'Žua.

U subotu na programu je pretposlednja etapa Trke kroz Italiju, a priliku za generalni plasman ponovo će imati biciklisti koji pretenduju na pobedu u ukupnom poretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve