Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 07.08.2015.

15:20

Sve veća podrška za ženski Tur d’Frans

Najbolja biciklistkinja Velike Britanije Viktorija Pendleton podržala je ideju pokretanja ženske trke Tur d’Frans.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Kampanju za pokretanje takve trke pokrenula je britanska kompanija Halfords, koja se bavi prodajom bicikala, sa željom da se sve veći broj devojčica i devojaka zainteresuje za biciklizam.

Ove godine grupa biciklistkinja vozila je rutu najprestižnije trke na svetu pre nego što je glavno nadmetanje počelo.

Pravo je iznenađenje da je 2015. godina, a da najveći biciklistički događaj na sveta nema svoj ekvivalent u ženskoj konkurenciji. Heroji kao što je Viktorija Pendleton su pokazali da žene mogu da se private najvećih izazova i sada je vreme da se na najprestižnijoj biciklističkoj trci vidi da žene mogu da voze istom rutom kao muškarci”, rekla je Ema Foks iz Halfordsa.

Pendletonova, dvostruka olimpijska šampionka, istakla je da postoji mnogo toga što može da se uradi da bi biciklizam postao popularniji sport kod devojaka.

Tur je najveća trka na svetu i najgledanija i ako bi postojala ista trka za žene, to bi inspirisalo mnoge devojke da se bave ovim sportom”, naglasila je Pendletonova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve