Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 23.05.2015.

09:53

Aru preuzeo roze majicu na Điru

Biciklista Astane Fabio Aru neočekivano je preuzeo vođstvo na trci Điro d’Italija tokom 13. etape, na kojoj je trijumfovao Saša Modolo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP

Aru je profitirao zato što je Alberta Kontadora iz Tinkof-Sakso tima usporio udes koji se desio na nešto više od tri kilometra do cilja u Jesolu.

32-godišnji Španac je bio jedan od vozača koji se našao na zemlji van granice od tri kilometara, zbog čega je etapu završio 40 sekundi iza pobednika.

Modolo je u finišu bio bolji od sunaridnika Đakoma Nicola iz Treka i Elije Vivijanija iz tima Skaj posle 147 kilometara duge etape vožene po kiši.

Pošto je Aru izbegao incident u finišu, osigurao je roze majicu, prvu u svojoj karijeri, i to samo dan pošto je izgubio vreme u odnosu na Kontadora na poslednjem usponu prethodne etape.

Aru je kroz cilj prošao četiri sekunde iza pobednika i sada ima 19 sekundi prednosti u odnosu na Španca, dok je drugi vozač Astane Mikel Landa na trećem mestu, sa jednim minutom i 15 sekundi zaostatka.

Điro se nastavlja u subotu vožnjom na hronometar u dužini od 59,4 kilometara od Treviza do Valdobijadenea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve