Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 14.05.2015.

19:55

Pobeda Grajpela, povreda Kontadora

Biciklista Loto-Sudala Andre Grajpel slavio je na šestoj etapi trke Điro d’Italija u dužini od 183 kilometra od Montekatini Terma do Kastiljone dela Peskaje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP

Pored trijumfa Grajpela, šestu etapu obeležio je pad vodećeg u generalnom plasmanu Alberta Kontadora u udesu tokom samog finiša.

Kontador je u padu povredio levo rame, zbog čega nije mogao ni da obuče roze majicu na podijumu, a njegov portparol je kasnije potvrdio da je zaradio i povredu levog kolena.

Do udesa je došlo u poslednjih nekoliko stotina metara etape u Toskani, kada je biciklista ekipe Nipo-Vini Fantini Danijele Koli udario u fotoaparat jednog gledaoca na poslednjem pravcu pred finiš. Koli je doživeo tešku povredu ruke u tom udesu, zbog čega je prebačen u bolnicu, a Kontadorovo stanje nije toliko ozbiljno, ali bi moglo da mu pravi problem u borbi za pobedu na Đoru.

Kontador je uspeo da završi etapu i zadrži dve sekunde prednosti u odnosu na Fabija Arua iz Astane, dok je vozač tima Skaj Riči Porte još 18 sekundi dalje.

Što se tiče etape, dok je iza njih vladao haos zbog udesa, Grajpel je u borbi za etapnu pobedu pobedio domaće bicikliste Matea Pelučija i Sašu Modola.

Điro se nastavlja u petak još jednom sprinterskom etapom od Groseta do Fjugija u dužini od 264 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve