Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 29.09.2014.

11:33

Kvjatovski iznenađujući prvak sveta

Poljski biciklista Mihal Kvjatkovski novi je svetski šampion na drumu, a do titule je došao na planetarnom šampionatu u Španiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kvjatovski je na mestu šampiona nasledio Portugalca Ruja Koštu, a do trijumfa je došao posle sjajne trke od 254,8 kilometara.

Poljak je krenuo u napad pred poslednji uspon, uspeo je da stigne četvoricu begunaca, a potom iz brzo ostavi iza sebe i prođe kroz cilj ispred vozača koji su krenuli u poteru za njim.

Među njima je bio i Sajmon Džerans iz Australije, koji je trku završio kao drugoplasirani, ispred domaćeg bicikliste Alehandra Valverdea.

Osećao sam se sjajno u poslednjem delu trke, zahvaljujući radu mojih timskih kolega. Sve sam rizikovao kada sam video da su najbolji vozači tu. Video sam trku mladih i shvatio sam da vozač koji pobegne sam može da pobedi“, istakao je Kvjatovski, koji je tako napravio veliko iznenađenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve