Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 18.06.2014.

13:03

Start „Trke kroz Srbiju“ u četvrtak

Međunarodna biciklistička „Trka kroz Srbiju“, 54. po redu, startuje u četvrtak u Požarevcu, a na njoj će učestvovati 25 ekipa iz zemlje i inostranstva.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srpsku reprezentaciju predvodiće dvostruki pobednik Ivan Stević, koji će voziti zajedno sa Markom Danilovićem, Markom Stankovićem, Jovanom Zekavicom i Stefanom Stefanovićem.

U biciklističkom karavanu biće još dve srpske ekipe – vozači ispod 23 godine i mladi talentovani takmičari, koji predstavljaju budućnost tog sporta u Srbiji.

U prvoj etapi u dužni od 122 kilometra biciklisti će voziti od Požarevca preko Velikog Gradišta i Rabrova, sa ciljem u Požarevcu.

Dan kasnije, u petak, na programu je najduža etapa – od Požarevca, preko Smedereva, Pančeva, Titela, Novog Sada i Iriškog venca, do Rume. To će biti najteža i najduža etapa od 223 kilometra.

Završna etapa predviđena je za subotu, kada će takmičari voziti 82 kilometra od Rume do vrha Avale.

U dogovoru sa Ministarstvom omladine i sporta, odlučeno je da zbog nedavnih katastrofalnih poplava takmičenje skratimo sa nedelju dana na tri dana. Tradicija neće biti prekinuta, mada je organizovana u teškim ekonomskim uslovima i posle velike prirodne katastrofe koja je prošlog meseca zadesila veći deo Srbije“, poručili su organizatori „Trke kroz Srbiju“.

Trka se organizuje pod visokim pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, pod sloganom „Stazama slobode naših predaka“ i posvećena je obeležavanju 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Za pobednike etapa, brdskih i prolaznih ciljeva, kao i za najbolje vozače u karavanu, predviđene su novčane nagrade i pehari.

Posle opsežnih višemesečnih priprema spremni smo za još jedno veliko biciklističko takmičenje. Imali smo značajnu pomoć Vlade Srbije, ministarstva omladine i sporta, kao i resornog ministra Vanje Udovičića. Bez njihove podrške teško da bi smo mogli da organizujemo trku u godini u kojoj je naša zemlja doživela veliku prirodnu katastrofu“, rekao je direktor trke Ljubomir Živanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve