Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 27.03.2013.

16:31

Ulrih: Učestvovao sam u dopingu

Nemački biciklista, osvajač Tur de Fransa, Jan Ulrih napisao je svom blogu na Eurosportu da je i on imao ulogu u „onome što se desilo u biciklizmu“

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

„Svako može sebi da stvori sliku oko onoga što se dogodilo u poslednjih nekoliko meseci u biciklizmu. Ja sam doprineo tome mojom ulogom. Lens Armstrong i mnogi drugi su ispričali svoju prošlost u TV intervjuima, što je po njima bio i pravi način da to učine, ali za mene nije, niti će“, napisao je Ulrih.

Osvajač Trke kroz Francusku dodao je da njegova biciklišticka karijera traje skoro jednu deceniju, kao i da se za to vreme nije menjao.

„Skoro deceniju se bavim biciklizmom, i to je moja budućnost, kao i moje porodice. Nikada se nisam menjao, i kad je bilo uspešno, i kad je nije, ostao sam isti.“, zaključio je Ulrih.

Ovaj 39-godišnji Nemac osvojio je Tur de Frans 1997. godine, dok je pet puta bio drugoplasirani, od toga triput iza Amerikanca Lensa Armstronga, kome je oduzeto svih sedam titula zbog dopinga.

Ulrih je 2006. godine suspendovan u Operaciji Puerto u Španiji, kojom je razbijen organizovani lanac dopinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve