Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 11.10.2012.

15:38

Lens i dalje ima podršku biciklista

Predsednik Armstrongove fondacije Dag Ulman odlučio je da hvali biciklistu kao borca protiv raka.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Sa time se slaže vozač BMC-a Stiven Kamings, koji je rekao da Amerikanac zaslužuje priznanje zato što je pobeđivao nakon što se izlečio od raka.

"Pa vidite, lako je pokazati prstom na sve loše stvari, ali možete gledati i na dobre. Uradio je mnogo dobrih stvari, kao što je njegova dobrotvorna organizacija protiv raka", rekao je Kamings.

Vozač Skaj prosajklinga, 23-godišnji Aleks Dauset, kome je ovo druga godina među profesionalcima, rekao je da je Armstrong "i dalje legenda" tog sporta, kao i da je odlučio da se koncentriše na novu eru.

"Sve što znam je da smo mi na trkama čisti. Tada je to bio drugačiji sport", rekao je on.

Vozač Orike Grinedža Li Hauard ocenio je da bi sport trebalo da se ostavi Armstrongovog slučaja.

"To sad već dugo traje. Mislim da je dobro kada se slučaj konačno završi, a mislim da je već i inače gotov. Mislim da bi svi trebalo da nastave dalje", rekao je Hauard.

ICU je objavila da je dobila izveštaj i da će uskoro odgovoriti na njega.

Lens Armstrong je dobio doživotnu zabranu zbog višegodišnjeg korišćenja doping, a sada je optužen da je bio na čelu sistematskog dopinga.

Sporting iz Kanzas Sitija ne menja naziv svog stadiona

Nedavno je i američki fudbalski klub Sporting iz Kanzas Sitija ne planira da menja naziv stadiona koji nosi ime bicikliste Lensa Armstronga.

Sportingov stadion od 2011. godine zove se Livstrong, po Armstrongovoj dobrotvornoj fondaciji za borbu protiv raka.

Klub iz Kanzas Sitija tada je donirao 7,5 miliona dolara Armstrongovoj fondaciji.

"Ovde je suština pomoć obolelima od raka. Imamo važeći ugovor na još četiri godine. Naravno da nećemo da guramo glavu u pesak, ali poslednja događanja ne menjaju naš stav prema fondaciji", rekao je izvršni direktor Rob Hajneman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

21 h

U fokusu

Vidi sve