Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 19.09.2012.

17:14

SP: Martin opet prvak na hronometru

Nemački biciklista Toni Martin odbranio je titulu šampiona u vožnji na hronometar na Svetskom prvenstvu u Holandiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Martin je veoma zahtevnu stazu dužine 45,7 kilometara u Limburgu prešao za 58:38.76 minuta i za pet sekundi je nadmašio mladog Amerikanca Tejlora Finija.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Belorus Vasil Kiriljenka, sa zaostatkom od više od jednog i po minuta, i tako je bio zaslužan za najveće iznenađenje u vožnji na hronometar.

Pred samu trku, uprkos tome što je Martin bio aktuelni šampion, favorit za zlato bio je Španac Alberto Kontador, ali je on na kraju bio tek deveti. Nemac ga je čak pretekao na putu do trijumfa.

Martin je do titule došao samo nekoliko dana pošto je zajedno sa timskim kolegama iz Omega Farma-Kvik Stepa osvojio zlato u timskom hronometru, koje je prvi put uvršteno u program Svetskog prvenstva. Zanimljivo je da je tada drugo mesto osvojio tim BMC, čiji član je Fini, koji je ponovo završio trku iza Martina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

10 d

U fokusu

Vidi sve