Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 09.04.2012.

12:18

Bonen za istoriju trke Pariz-Rube

Belgijanac Tom Bonen trijumfovao je po četvrti put na trci Pariz-Rube i tako izjednačio rekord svog sunarodnika Rodžera de Vleminka.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

31-godišnji biciklista ekipa Omega Farma-Kvik Step prethodno je trijumfovao na trci poznatoj pod nazivom ‘Pakao severa’ 2005, 2008. i 2009. godine.

Ovoga puta do trijumfa je došao zahvaljujući sjajnom begu na 53 kilometra do cilja i solo ulaska na velodrom u Rubeu, sa više od jednog i po minuta prednosti u odnosu na Sebastijana Turgoa i Alesandra Balana.

Bonen je tako nastavio sa odličnim rezultatima od početka ove sezone, posle veoma razočaravajuće prethodne. Belgijanac je trenutno veoma ubedljiv na rang listi Međunarodne biciklističke federacije (UCI), posle pobeda na prestižnim belgijskim klasicima, E-3 Harelbeke i trci Gent-Vevelgem, i trećeg trijumfa na Trci kroz Flandriju.

Kada sam bio potpuno sam na čelu, jednostavno sam odlučio da se odvojio jer znam za česte nesuglasice oko toga ko će da ‘radi’ na vrhu”, rekao je Bonen, “Ovo je moja najbolja pobeda na trci Pariz-Rube. Doći do četvrte pobede na ovakav način je neverovatno”.

Trka Pariz-Rube duga je 257,5 kilometara i sastoji se od čak 27 sektora kaldrme, a Bonen je u beg krenuo već posle 12. Belgijanac je od tada samo povećavao svoju prednost, a iako je ona u poslednjih 20 kilometara smanjena na oko jedan minut, njegov trijumf nijednog trenutka nije došao u pitanje.

Bonen je čak imao priliku da odveze pobednički krug na velodromu pre nego što su njegovi pratioci došli uopšte do njega, a velika borba viđena je za drugo mesto, u kojoj je Turgo nadmašio Balana u foto finišu. Iza njih sledili su Huan Antonio Fleča, Niki Terpstra i Lars Bom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve