Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 21.07.2010.

21:27

Šlek: “Prvi na Turmaleu pobeđuje”

Biciklista Sakso Banka Endi Šlek, glavni konkurent Albertu Kontadoru za trijumf na trci “Tur d’Frans” uveren je da će pobednik biti odlučen u četvrtak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tada je na programu teška etapa do Kol du Turmalea, poslednja planinska na ovogodišnjem “Turu” i Šlek kaže da tamo može da dobije ili izgubi pobedu.

“Samo osam sekundi nas deli, a to je ništa. Verujem da će “Tur” biti odlučen na Turmaleu. Prvi koji dođe tamo će takođe pobediti na trci”, rekao je mladi Luksemburžanin.

Šlek, koji je osvojio drugo mesto na najprestižnijoj biciklističkoj trci na svetu prošle godine, po mnogima je podjednako dobar lider kao Kontador, ali je slabiji na hronometru. Zbog toga, već se sada vode kalkulacije oko toga kolika prednost bi Šleku bila potrebna pred subotnji hronometar, koji će se u dužini od 52 kilometra voziti od Bordoa do Poliljaka, da bi imao šansu za nedeljni trijumf. Dvojica rivala su kao realnu mogućnost pominjali oko 90 sekundi, ali je Kontador, ipak, naglasio da ni njega ne očekuje baš lak posao.

Bojim se Šleka na hronometru jer je odličan vozač. Pobedio je na šampionatu Luksemburga na hronometar, što pokazuje da je napredovao u toj disciplini. Ono što je sigurno je da će se voditi velika i odlična borba između nas dvojice”, istakao je Kontador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve