Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 20.06.2010.

17:07

Aleksa Marić četvrti u Grčkoj

Član Crvene zvezde Aleksa Marić osvojio je četvrto mesto i 25 svetskih bodova na trci na planinskim biciklima održanoj u grčkom skijaškom centru Elati.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Deveto mesto u trci, u kojoj su srpske bicikliste pratili brojni pehovi, osvojio je najbolji srpski vozač Bojan Đurđić iz Radničkog i zaradio 12 svetskih bodova.

Zbog potpuno pocepane gume odustao je Ivan Tomić iz beogradskog Progresiva, koji je do defekta bio drugi iza grčkog olimpijca Peraklisa Ilijasa, 30. na svetskoj rang listi.

"Momci su u izvanrednoj formi i da nije bilo pehova pokupili bismo gomilu svetskih bodova. Đurđić je na stazi, koja je bila loše obeležena, zalutao, kao još nekoliko biciklista i izgubio je desetak minuta dok je došao na prvi put. Tomić je gadno isekao gumu, nije mogao da je popravi i odustao je. Da su ostali u trci, imali bismo, sugurno drugo i treće mesto. Ovakvu dobru formu moramo da iskoristimo i da pronađemo način, uz podršku u BSS da odemo na jaku trku u Alanju u Turskoj u prvoj nedelji jula. Bilo bi šteta da ne osvojimo još dragocenih bodova za olimpijske kvalifikacije za London 2012. koje su u toku", istakao je selektor reprezentacije Srbije Ivan Davosir.

Na svetskoj rang listi Međunarodne biciklističke unije (UCI) najbolji plasman ima Bojan Đurđić koji je trenutno 157. sa 158 bodova. Na 201. mestu je Boris Popović iz Ris sajaklinga sa 124 boda. Na listi UCI ukupno je rangirno 1.616 vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve