Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 05.06.2010.

22:40

Kontador: Lens i Baso glavni rivali

Branilac titule na trci „Tur d’Frans“ Alberto Kontador uveren je da će njegov glavni rival Lens Armstrong biti potpuno spreman za ovogodišnje izdanje te trke.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Armstrong, sedmostruki pobednik „Tura“, je imao udes na „Trci oko Kalifornije“ pre više od dve nedelje i bio je primoran da promeni svoj plan priprema.

Amerikanac zato ove nedelje učestvuje na „Trci oko Luksemburga“, da bi ’prikupio’ što više dana na biciklu, dok Kontador, pobednik „Tura“ iz 2007. i 2009. godine, u nedelju startuje na trci „Dofine Libere“.

Lens jeste imao udes, ali dobro zna sebe. Ima mnogo iskustva i zna šta je potrebno da bi bio u optimalnoj formi pred „Tur“, čak iako mora da promeni svoj raspored“, rekao je Kontador.

Kontador sigurno važi za glavnog favorita za novi trijumf na „Turu“, a pored Armstronga među konkurente u borbi za trofej ubraja i pobednika ovogodišnjeg izdanja trke „Điro d’Italija“ Ivana Basa.

„Baso je odličan vozač i sigurno će biti u vrhu na „Turu“, bez obzira što se istrošio na „Điru““, istakao je Kontador.

Kriterijumska trka „Dofine Libere“ biće poslednja na kojoj će španski biciklista voziti pre „Tura“, koji startuje 3. juna u Roterdamu. Iako su mnogi uvereni da mu je i na toj trci cilj pobeda, Kontador tvrdi suprotno.

Sada sam u fazi izgradnje forme za „Tur“, svakog dana se osećam sve bolje, ali nisam trenutno psihički spreman za pobedu na ovoj trci. „Dofine Libere“ je samo jedna od etapa u mojoj pripremi za „Tur“ i prilika da testiram nove bicikle i za drum i za hronometar“, naglasio je Kontador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve