Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 31.05.2010.

17:56

Valverde suspendovan na dve godine

Španski biciklista Alehandro Valverde dobio je globalnu dvogodišnju suspenziju iz sporta zbog umešanosti u doping skandal.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sud za arbitražu u sportu je u ponedeljak odbacio Valverdeovu žalbu na odluku Međunarodne biciklističke unije (UCI) i Svetske auto-doping agencije.

Valverde je kažnjen zbog nadovne umešanosti u doping skandal u Španiji od pre četiri godine.

30-godišnji Španac tako neće moći da se takmičiti do januara 2012. godine, ali je Sud odbio da poništi njegove rezultate u poslednjih nekoliko meseci, uključujući pobedu na „Vuelti“ prošle godine.

Valverde nije nikada bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, ali su ga DNK dokazi koje je pronašla u Madridu povezali sa organizovanim dopingom. Italijanske anti-doping vlasti su već iskoristile te dokaze i zabranili su mu učešće na trkama u toj zemlji do maja 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve