Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 22.05.2010.

22:48

Nova Armstrongova poruka Lendisu

Posle odgovora na optužbe Flojda Lendisa da je koristio doping Lens Armstrong je preko svojih advokata poslao još jednu poruku bivšem timskom kolegi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Advokati sedmostrukog šampiona trke „Tur d’Frans“ u subotu su objavili saopštenje u kojem demantuju Lendisove tvrdnje da je Armstrong koristio nedozvoljena sredstva.

U saopštenju Armstrongovi advokati su postavili nekoliko privatnih mejlove za koje se veruje da su prepiska između Lendisa, njegovog ličnog doktora, biciklističkih zvaničnika i sponzora.

Čak i površan pregled otkriva mučan, ljut i neumesan napor Lendisa da izbegne kaznu. Ovakve ponovne i neosnovane optužbe protiv Lensa su se pokazale netačne u prošlosti, i sa žaljenjem konstatujemo da je pored njega Lendis napao mnoge ljude, a njegov kredibilitet je jednostavno ravan nuli“, kaže se u saopštenju.

Postavljanje mejlove došlo je samo par dana pošto je Lendis, kome je oduzeta titula sa „Tura“ 2006. godine, priznao da je koristio doping posle nekoliko godina tvrdnje da je nevin. Lendis je, takođe, u mejlovima koje je poslao medijima, optužio Armstronga da je i on koristio nedozvoljena sredstva.

Armstrong, koji nikada u karijeri nije pao na doping testu, već godinama je meta optužbi svojih protivnika, ali je uvek negirao takve navode, za koje nikada nisu postojali dokazi.

Zvaničnici doping agencija i biciklističkih ogranizacija su od Lendisa tražili da im dostavi dokaze kojima potkrepljuje svoje optužbe, dok su američki mediji, takođe, izvestili da on sada sarađuje sa tužilaštvom pod čijom istragom se nalazilo nekoliko sportista, među kojima je bila i bivša atletska olimpijska šampionka Merion Džons.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve