Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 15.05.2010.

13:24

Pada rekord Fruškogorskog maratona

Najveća trka na planinskim biciklima u Srbiji „Fruškogorski maraton“ u nedelju 16. maja oboriće rekord po broju učesnika.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Za ovogodišnju trku je prijavljeno 318 takmičara, što je skoro sto više nego prošle godine. Na velikom maratonu voziće 31 vozač, za srednji se prijavilo 107, a za mali maraton 180 biciklista.

"Uz veliki broj takmičara iz srpskih klubova, dolaze i biciklisti iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, BiH i Crne Gore. Mali problem nam je samo loše vreme" istakao je direktor organizacije Ivan Davosir.

Okupljanje učesnika je u 9 časova kod planinarskog doma PD Železničar na Popovici na Fruškoj gori.

Prošle godine na stazi velikog maratona od 80 kilometra pobedio je Boris Popović iz novosadskog Fanatika, na stazi srednjeg maratona od 56 kilometra slavio je Oliver Štrbac iz Fantika, dok je na 33 kilometra dugačkog stazi malog maratona trijumfovao Akoš Brindza iz Kapriola iz Bačke Palanke.

Fabrika bicikala Kapriolo je glavni sponzor „Fruškogorskog maratona“, pomogli su i Garmin, Klas, Švalbe, Trek i radnje Fanatik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve