Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 07.05.2010.

20:02

Der šesti, Stević deveti u Moskvi

Srpski biciklista Žolt Der je zauzeo šesto mesto, dok je Ivan Stević bio deveti na prvoj etapi trke „Pet krugova oko Moskve“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na etapi, voženoj na olimpijskoj stazi Krilacko, u konkurenciji od preko 100 vozača trijumfovao je Sergej Firsanov, ruski internacionalac u danskoj ekipi DBV u vremenu od 3:22.19 sata, ispred sunarodnika Jevgenija Rešetka i Aleksandra Hatunceva. Od ostalih srpskih biciklista Nikola Kozomora je bio 27, dok je Esad Hasanović stigao na cilj kao 90.

Dvojica Rusa su relativno rano otišla u beg, mislili smo da će ih uloviti, ali se na kraju došli sami na cilj sa preko dva minuta prednosti”, rekao je trener srpskog tima Dušan Banović, “U velikoj glavnoj grupi buli su svi naši vozači, osim Hasanovića, kome je pukla žica na točku i izgubio je mnogo vremena. Sreća da ga nije uhvatila vremenska rampa, izbegao je isključenje sa trke za dva minuta. Nadamo se još boljim rezultatima, druga etapa je na u Bitovu, duga 120 kilometra, dosta je ravna i imamo pripremljenu dobru taktiku”.

U generalnom plasmanu Rešetko vodi u vremenu od 3:27.40 sata, drugi je Firsanov sa deset sekundi zaostatka, dok je treći Hatuncev sa za 2.09 minuta slabijim vremenom. Plasman srpskih biciklista: 30. Stević +2.37, 32. Der +2.43, 42. Kozomara +2.48, 90. Hasanović + 28.16 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve