Biciklijada 9. maja u Beogradu

Beogradska „Biciklijada“ održaće se u 9. maja od 12,30h. Biciklisti će se okupiti na Trgu republike, a prevešće 12,30 kilometra kroz tri opštine.

AYIzvor: B92
Podeli

Predviđena je vožnja kroz Stari grad, Novi Beograd i Zemun, dok je finalno okupljanje na Ušću, uz kulturno zabavni program i nagradne igre gde će nagrade dodeliti Fabrika bicikala Kapriolo. Organizatori su Asocijacija „Sport za sve“ Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu , Sekretarijata za obrazovanje i uz sponzorsku podršku Koka Kole.

"Posle okupljanja na Trgu republike, gde će jedan od domaćina biti i Inspektor Blaža, karavan će se, bez žurbe i gužve, jer ne želimo da se trkamo već da uživamo, proći ulicama Dačanska, Terazskijski tunel, Brankova, pa na Brankov most, u Milentija Popovića, Bulevarom Zorana Đinđića desno u Tošin bunar, potom Bežanijskom do Glavne ulice u Zemunu, odakle će se voziti Karađorđevom, Bulevarom Nikole Tesle i stići do Ušća", rekao je Petar Stakić generalni sekretar Asocijacije „Sport za sve“ Beograda.

Direktor „Koka Kola biciklijade“ Predrag Polimac, profesor, takođe je naglasio da ova manifestacija nije trka i da će se voziti laganim tempom:

"Ove godine uključio se i Sekretarijat za obrazovanje Beograda i poslao pozive svim školama. Zamolićemo samo da deca do 11 godina dođu u pratnji roditelja, a o ona nešto starija u pratnji nastavnika i nadamo se da će rekord od 5.000 učesnika prošle godine biti oboren 9. maja", istakao je Polimac.

„Koka Kola“ je već tri godine uključena u organizaciju „Biciklijade“ a Milica Stefanović, predstavnica „Sistema Koka Kola“ je rekla:

"Nadam se da će učesnici doživeti Beograd na biciklu, ali bez saobraćaja, sa cvrkutom ptica. Ova manifestacija na najlepši način predstavlja biciklizam kao sjajan rekreativni sport", rekla je Stefanovićeva.