Otkazana trka u Crnoj Gori

Dva dana uoči starta otkazana je trka „Putevima kralja Nikole“, kategorije 2.2, koja je trebalo da se održi u Crnoj Gori.

LBIzvor: B92 Srbija, Crna Gora
Podeli

Organizatori su bili prinuđeni da otkažu trku zbog nedostaka finansijskih sredstava, ali su neke ekipe (Rumunija, Grčka... ) već stigle u Cetinje na start. "Imali smo sreće, pošto smo krenuli nešto kasanije, pa smo već kod Žarkova dobili informaciju da je trka otkazana i vratili se u Beograd", rekao je mladi trener profi tima „Partizan Srbija“ Dušan Banović.

"Sreli smo i ekipu budimpeštanskog „P nivo betonekspresa“ koja je jutros krenula na put i obavestili smo ih da nema trke", dodao je on.

"Odmah smo reagovali i uspeli da obezbedimo da nas prime organizatori serije trke u Moskvi. Već ovog vikenda vozićemo tri jednodnevne trke kategorije 1.2 za UCI bodove, a potom od 5. do 10. maja je etapna trka kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“. U svakom slučaju, imaćemo dobar program u pauzi nastaloj zbog otkazivanja trke 'Putevima kralje Nikole'", istakao je Banović.

Profi tim „Partizan Srbija“ u Moskvi će voziti u sastavu Ivan Stević, Žolt Der, Esad Hasanović, Svetislav Blagojević, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica. Vodiće ih Dušan Banović.

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić nije zadovoljan zbog otkazivanja trke u Crnoj Gori, jer je organizator primio dve ekipe Srbije - „Partizan Srbija“ i regionalni tim Srbije, a u majicama bjelopoljskog Ciklomonta vozilo bi još pet - šest vozača iz Srbije.

"Praktično, imali bismo na trci skoro sve naše seniore i planirali smo je kao dobru etapu u priprema za trku „Kroz Srbiju“ u junu. Dobro je što je „Partizan Srbija“ obezbedio učešće u na trkama u Rusiji, bar će njihovi vozači da imaju kvalitetan program. Mi do kraja maja i početka juna imamo samo domaće trke, a tada planiram da dve selekcije učestvuju u inostranstvu, jedna na trci „Velika nagrada Kranja“ u kategoriji 1.1 a druga na trci u Slovačkoj", objasnio je Čubrić.

Trka „Putevima kralja Nikole“ bila je planirana da startuje 29. aprila i da ima ukupno tri etape.