Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 28.03.2010.

19:31

Bojan Đurđić četvrti u Grčkoj

Reprezentativac Srbije u planinskom biciklizmu Bojan Đurđić osvojio je četvrto mesto i prvih 12 svetskih bodova u trci koja je održana u blizini Atine

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Mladi as Crvene zvezde Aleksa Marić zauzeo je 16. mesto, dok je Boris Popović iz Ris sajklinga (Novi Sad) završio trku na 21. mestu. "Zadovoljan sam, sasvim dobri plasmani na počeku sezone. Đurđić je odlično vozio u veoma jakoj konkurencji", istakao je selektor Srbije Ivan Davosir.

"Pobedio je najbolji grčki biciklista, olimpijac Ilijas Periklis ispred jednog italijanskog vozača. Treći je bio, takođe, grčki vozač. Aleksa Marić je debitovao u konkurenciji elita. Pao je, ali nije bilo ništa opasno i završio je, vozeći borbeno, trku. Boris Popović je imao dva gumi defekta, mnogo se namučio i više je trčao nego što je vozio. Šteta, mogao je i on da se umeša u borbu za svetske bodove", dodao je Davosir.

Najbolji plasman od srpskih vozača na pojedinačnoj svetskoj rang listi prošle godine imao je baš član kragujevačkog Radničkog, Bojan Đurđić, koji je bio 96. u konkurenciji 1.564 biciklista. On je tada sakupio 240 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve