Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 27.03.2010.

20:31

Gabor Kasa 30. u Portugalu

Srpski biciklista Gabor Kasa, stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) zauzeo je 30. mesto na drugoj etapi trke „Velika nagrada Portugala“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pobednika druge etape trke, vožene od Gurade do Trankosa u dužini od 116,4 kilometara odlučio je sprint grupe od 39 biciklista. U vremenu od 2:52.46 sata trijumfovao je Francuz Arno Kurtilj, ispred vlasnika žute majice Arkimedes Rodriges Arguelesa iz Rusije, dok je treći na cilj stigao Švajcarac Jonatan Fumo.

U generalnom plasmanu Argueles vodi u vremenu od 5:59.35 sati i etapu pre kraja trke ima 20 sekundi prednosti pred Kurtiljom i 21 sekund bolje vreme od Holanđanina Toma Dumolina. Kasa je 31. sa 30 sekundi zaostatka, dok je najbolji vozač iz tima „Biciklistički centar UCI“ Jae Čan Jang iz Koreje na 26. mestu, takođe sa 30 sekundi zaostatka.

U konkurenciji 15 ekipa vodi Švajcarska, dok je Kasin tim, koji je prošle godine pobedio na trci, sedmi.

„Velika nagrada Portugala“ vozi se za svetski Kup nacija za bicikliste do 23 godine, a poslednja etapa će biti kriterijumska u dužini od 17,5 kilometara oko Guarde.

Pobede Kozomore i Jovanovića u Mađarskoj

Srpski biciklisti Nikola Kozomara, član profi tima Partizan Srbija i Lazar Jovanović iz čačanskog Borca osvojili su prva mesta na trci „Otvaranje sezone“ voženoj na stazi u blizini Seksarda u Mađarskoj.

Kozomara je trijumfovao u konkurenciji seniora, a Jovanović u juniorskoj trci. Lep uspeh zabeležila je i Jovana Krtinić iz apatinskog Asa osvajanjem drugog mesta u trci dama, kao i Marko Danilović iz čačanskog Borca koji je stigao drugi u konkurenciji juniora!

Seniori su vozili na stazi od 100 kilometra, četiri kruga po 25 kilometra, a juniori su starovali sa njima, ali su završili trku posle tri kruga“, istakao je predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dragan Dostanić koji je vodio u Mađarsku svoj klub Borac, „U trci za seniore, u konkurenciji biciklista iz Mađarske, Srbije, Hrvatske i Rumunije, posle prvog kruga izdvojila se grupa od šestorice vozača u kojoj su bili i Kozomara i Srđan Omaković iz Asa“.

Složno su vozili do cilja, Kozomara je bio najsvežiji i povukao je na usponu od deset procenata u poslednjem kilometru i pobedio. Omaković je stigao šesti.Mislim da su nas sudije oštetile u juniorskoj trci, svi smo videli da je Stefan Ivković iz Crvene zvezde stigao treći, ali su sudije dodelile ovu poziciju mađarskom vozaču“, dodao je Dostanić.

U prvih deset u seniorskoj trci završio je i Svetislav Blagojević iz Partizana stigavši u manjoj grupi iza vodeće šestorke. Ekipu crno belih vodio je mladi trener Dušan Banović.

Jovanović je pobedio u juniorskoj trci ispred timskog kolege Marka Danilovića. U prvih deset bio je i Filip Pavlović iz Partizana, dok je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije došao na začelju glavne grupe jer je imao kvar na menjaču baš pred samim završnim usponom. Gumi defekt imao je Čačanin Srđanin Filipović.

Srpski kadeti su taktički loše isplanirali trku od 50 kilometra i nije ih bilo u ključnom begu, kada se posle prvog uspona izdvojila grupa od šestorice biciklista. Čačanin Stefan Stefanović je stigao drugi u drugoj grupi, ukupno osmi, a Dušan Jovanović, takođe iz Borca, je bio deseti.

I dame su vozile sa kadetima, Jovana Krtinić je stigla druga a Laura Vitl, takođe iz ekipe As, treća.

U trci mastresa, Dragoslav Simić iz Partizana je bio četvrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve