Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 10.12.2009.

13:29

Armstrong se povlači posle 2011.

Sedmostruki pobednik „Tur d’Fransa“ Lens Armstrong objavio je da će se povući na kraju 2011. godine i da će uraditi sve da ponovo pobedi na toj trci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

38-godišnji Amerikanac, koji se u januaru vratio biciklizmu posle troipogodipnje pauze, osnovao je ekipu RadioŠek za koju će voziti većina njegovih bivših timskih kolega iz Astane, ali ne i njegov veliki rival i aktuelni pobednik „Tura“ Alberto Kontador.

Posle 2011. ću se povući. Ovaj tim nije osnovan zbog mene, jer ja imam 38 godina. Naši ciljevi se ne završavaju sa mnom“, rekao je Armstrong.

I dok će Armstrong u naredne dve sezone voziti za RadioŠek Kontador je odlučio da ostane u oslabljenoj Astani, uprkos mnogim ponudama, a Amerikanac ističe da će imati težak zadatak da pobedi Španca narednog jula u Francuskoj, bez obzira ko bude vozio za kazahstansku ekipu pored dvostrukog šampiona „Tura“.

Alberto je neverovatan talenat, bolji je od ostalih vozača, i na biciklu i mentalno. Nisam idiot i znam da ću imati težak zadatak ako želim da ga pobedim. Neki kažu da će to biti nemoguće, ali videćemo”, dodao je sedmostruki pobednik najprestižnije trke na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve