Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 26.11.2009.

23:06

Astani licenca, Kontador ostaje

Aktuelni pobednik trke "Tur D'Frans" Alberto Kontador potvrdio je da je doneo odluku da ostane u Astani naredne godine, pošto je ekipa dobila Pro Tur licencu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Kao što je i bilo očekivano ostaću u Astani. Presrećan sam jer je bilo krajnje vreme da odlučim šta ću dalje. Kada se uzmu u obzir neke okolnosti u poslednjih nekoliko meseci mislim da sam doneo pravu odluku. Sada jedino mogu da garantujem da ću se na narednom "Turu" 100 odsto boriti", rekao je Kontador, koji je trijumfovao u Francuskoj i 2007. godine.

Posle turbulentne sezone Kontador je pretio da će napustiti kazahstansku ekipu i počeo je da pregovara sa nekoliko drugih timova. Ipak, prošle nedelje Španac je objavio da je postigao preliminarni dogovor sa Astanom, po kojem će ostati u ekipu do kraja naredne godine, ali da sve zavisi od toga da li će tim dobiti Pro Tur licencu, zahvaljujući kojoj je ekipama zagarantovano učešće na najboljim trkama. Astana je propustila prvobitni rok u oktobru, ali je u sredu Međunarodna biciklistička unija (UCI) objavila da je tim dobio licencu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve