Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 23.10.2009.

12:55

Kontador može da napusti Astanu

Pobednik ovogodišnje trke "Tur D'Frans" Alberto Kontador može da napusti Astanu, pošto kazahstanska ekipa nije dobila Pro Tur licencu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac je više puta istakao da želi da napusti Astanu da bi prešao u ekipu koja će ga u potpunosti podržavati u pokušaju da dođe do treće pobede na "Turu" naredne godine. Međunarodna biciklistička unija (UCI) objavila je listu timova koji su dobili Pro Tur licencu, a pored Astane na njoj se nisu našli ni Tim Skaj, Kes d'Eparnj, Sakso Bank i Euskaltel Euskadi.

Iako Astana ima rok da do 20. novembra ispuni sve uslove koje je od nje tražio UCI da bi dobila Pro Tur licencu, a samim tim i sigurno učešće na najboljim trkama u sezoni. Po pravilima vladajućeg tela biciklizma vozač može da napusti tim ako njegova licenca nije obnovljena do 20. oktobra.

"Biciklista može da traži raskid ugovora bez obeštećenmja ako do 20. oktobra tekuće godine njegov tim ne podnese odgovarajuća dokumenta za dobijanje nove Pro Tur licence", kaže se u propisima UCI.

Kontador je do sada dobio zvaničnu ponudu Kvik Stepa, a takođe je izrazio svoje interesovanje za Garmin-Slipstrim i Kes D'Eparnj. Španski biciklista je izjavio da će potražiti pravni savet pa će onda odlučiti šta će dalje.

"Posle nekoliko meseci čekanja konačno sam miran. Moji advokati su oni koji će reći da li postoji mogućnost za raskid ugovora ili ne. Nadam se da ću znati njihove ocije, kao i eksperata UCI, da bih doneo odluku šta ću dalje. Do tada ću nastaviti sa radom i koncentrisaću se samo na treniranje", rekao je Kontador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve