Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 27.09.2009.

23:32

Evans pobedio, Srbi odustali

Australijski biciklista Kadel Evans osvojio je šampionsku titulu u kategoriji elita na Prvenstvu sveta u drumskoj vožnji u švajcarskom gradu Mendrisiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trojica srpskih predstavnika Nebojša Jovanović, Žolt Der i Esad Hasanović nisu uspeli da završe trku. Jovanović je odustao u 11. krugu (od 18), a Der i Hasanović u devetom. Srebrnu medalju osvojio je Rus Aleksandar Kalabnjov, a bronzu je uzeo Hoakim Rodriges Oliver iz Španije.

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić nije bio naročito zadovoljan učinkom srpskih takmičara.

"Očekivao sam više, posebno od Nebojše Jovanovića. Der i Hasanović su došli bolesni sa trke 'Oko Bugarske' i to je možda uticalo da ranije odustanu. Jovanović je, čini mi se, mogao još da vozi, ali na ovakoj teškoj stazi pitanje je da li bi mogao i da završi. Objektivno, nemamo još vozače za ovu konkrunciju i ovakvu stazu".

Jovanović je ušao u boks u trenutku kada je karavan počeo da sustiže grupu od devet biciklista koja je pobegla odmah posle starta i kada je tempo naglo pojačan.

"Sada je jasno da, ma koliko se spremali, mi vozači iz konitentalanih ekipa nemamo šta da tražimo u konkurenciji sa biciklistima iz pro tur selekcija. Tek kada uđemo u njihov sistem rada i selekciju i učestvujemo na trkama sa njima, možda će biti nekih uspeha".

Pobedu Evansa pozdravilo je preko 200.000 gledlaca u Mendrisiju i okolini. Evans je taktički sjajno vozio, pobegao je pre drugog teškog uspona, stakao prednost i sačuvao je do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve