Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 19.07.2009.

23:38

Armstrong: "Kontador je najbolji"

Prema rečima Lensa Armstronga Alberto Kontador je najbolji biciklista na svetu i u nedelju je pokazao šta je potrebno za pobedu na trci "Tur D'Frans".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Sada svi znaju ko je najbolji vozač na svetu i na trci. Ranije sam ja bio najbolji, a sada je on", rekao je Armstrong pošto je Španac posle trijumfa na 15. etapi 96. izdanja najprestižnije trke na svetu preuzeo žutu majicu.

Posle Armstrongovog povlačenja posle rekordne, sedme, pobede na "Turu", pre četiri godine, Kontador je pobedio na sve tri trke iz "veličanstvene trojke", 2007. godine na "Turu", a prošle godine na trkama "Điro D'Italija" i "Vuelti".

"Naravno, Alberto je najbolji vozač. Najbolji je i brdski vozač. Kada znate kada su svi premašili svoje limite i tada možete da pojačate tempo tako pobeđujete na "Turu", verujte mi, bio sam u takvoj situaciji", rekao je Armstrong.

Od početka "Tura" nepotvrđeni rat između dvojice potencijalnih vođa Astane je sve u pelotonu, ali i medije, ostavio u nedoumici ko je stvarno jači, a Kontadorov odgovor je bio nemilostrdan.

"Bio sam pod pritiskom i ponosan sam što sam mogao da odgovorim na drumu, ne samo Lensu, već i svim mojim rivalima", istakao je Kontador.

Takođe, Armstrong, je naglasio, da uprkos drugom mestu u generalnom plasmanu, sa 1.37 minutom zaostatka u odnosu na timskog kolegu, ne veruje da može da nadoknati prednost Kontadora i dođe do još jednog trijumfa u Parizu naredne nedelje.

"Definitivno mi je bilo teško, bio sam na granici, i više ne mogu da imam ritam kao Alberto. Pobeda je za mene nemoguća. Kada je neko pod tolikim pritiskom i pokaže da je najbolji niko ne može to da ospori, to ne bi bilo fer", dodao je Armstrong.

S druge strane Kontador je rekao da veruje da će mu Armstrongova profesionalnost pomoći u narednoj nedelji, što je i Amerikanac potvrdio.

"Što se mene tiče, srećan sam što mogu da mu budem od koristi. Veoma sam ponosan na njega", naglasio je sedmostruki pobednik "Tura".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve