Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 15.06.2009.

22:43

Iglinski prvi na Trci kroz Srbiju

Biciklista nacionalne ekipe Kazahstana Valentin Iglinski pobednik je prve etape Trke kroz Srbiju, duge 121 kilometar, vožene od Novog Sada Beograda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iglinski je do etapne pobede i žute MOL majice došao u vremenu od 2:43.43 sata, ispred srpskog reprezentativca Žolt Dera, koji na trci vozi za ekipu Ćentri dela Kalcatura, i Roberta Bartka, iz nemačkog LTK tima, dvostrukog olimpijskog i četvorostrukog svetskog šampiona, a obojica su kroz cilj prošli u vremenu pobednika.

"Bila je ovo teška etapa. Bilo je veoma toplo, uz jak vetar, ali sam uspeo da izdržim težak ritam i u sprintu budem prvi u grupi", rekao je Iglinski.

Der je posle prve etape poneo zelenu "Sosijete ženeral" majicu, za najboljeg vozača na brdskim ciljevima, dok je Bartko, kao najbolji na prolaznim ciljevima, obukao plavu majicu "Pošte Srbije". Aleksandru Dukiću, vozaču niškog Železničara, pripala je bela majica "Dunav osiguranja", za najbolje plasiranog takmičara do 23 godine.

Bez obzira na ravan teren prva etapa 49. izdanja Trke kroz Srbiju nije bila laka. Na 17 kilometru, između Novog Sada i Zrenjanina, jak vetar je uslovio da brzo dođe do odvajanja vodeće grupe od ostatka karavana. Prvi su beg pokušali Iglinski i Bartko, i ostvarili su prednost od oko 20 sekundi, ali su ubrzo bili sustignuti.

Na prvom prolaznom cilju, u Zrenjaninu, Dukić je bio prvi, ispred Bartka, Kristijana Durašeka iz hrvatske ekipe Loborika i Gabora Kase, člana srpskog nacionalnog tima, i u tom trenutnu je vodeća grupa imala oko 35 sekundi prednosti. Ipak, na drugom cilju, u Padinskoj skeli, Bartko je bio ispred Dukića, što je ukazalo na to da će u poslednjim kilometrima biti vođena žestoka borba.

Nekoliko stotina metara pre cilja vodeća grupa je krenula u sprint i tada se činilo da će Der uspeti da trijumfuje, ali je Iglinski, poznat po odličnom sprintu, uspeo da prestigne Dera i dođe do pobede.

Trka kroz Srbiju se nastavlja u utorak, kada je na programu etapa od Beograda do Valjeva, duga 120 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve