Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 08.06.2009.

20:37

Vlada Kazahstana pomaže Astani

Kazahstanska Vlada pristala je da delimično sponzoriše Astanu, ekipu prošlogodišnjeg pobednika trke "Tur D'Frans" Alberta Kontadora.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Ministar turizma i sporta Temirzan Dosmuhanbetov izjavio je da su troškovi kazahstanske ekipe bili oko 12 miliona evra godišnje, ali nije pružio detalje koliki deo je Vlada spremna da pokrije.

"Naši sportisti su u odličnoj formi sada, ali finansijska situacija nije dobra. Zato sam otišao na sastanak sa predsednikom Nursultanom Nazabajeva i on je našao rešenje po pitanju finansija", rekao je Dosmuhanbetov, " Smatram da je trebalo da pomognemo u sponzorisanju tima jer on predstavlja prestiž ove zemlje i pomaže nam da privučemo turiste. Amerikanci i Evropljani su izrazili želju da kupe tim. Lako je prodati ga, ali mi moramo da uradimo sve što je u našoj moći da bismo ga sačuvali".

Međunarodna biciklistička unija (UCI) pretila je da ć Astani odužeti Pro tur licencu kada su se biciklisti žalili da im nisu isplaćene plate. Ipak, UCI je prošle nedelje objavio da je tim pružio finansijske garancije da bi nastavio da se takmiči.

U znak protesta zbog finansijskih problema tokom trke "Điro D'Italija", svi biciklisti Astane, sem jednog, a među kojima je i bio sedmostruki pobednik "Tura" Lens Armstrong, su prekrili imena sponzora na opremi.

Ekipa Astane trenutno učestvuje na trci "Dofin libere", koja se završava u nedelju i predstavlja poslednju pripremu za "Tur" koji startuje 4. jula u Monte Karlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve